بیماری پوستی پسوریازیس

پسوریازیس

فهرست مطلب

پسوریازیس چیست؟

پسوریازیس یک بیماری خود ایمنی مزمن است که باعث تجمع سریع سلول های پوستی می شود، این تجمع سلول ها باعث می شود سطح پوست پوسته پوسته شود

التهاب و قرمزی در اطراف پوسته های ایجاد شده شایع است. شکل های معمولی این بیماری به رنگ سفید نقره ای هستند و به صورت لکه های قرمز و ضخیم ایجاد می شوند. گاهی اوقات ، این وصله ها ترک خورده و باعث خونریزی می شوند.

پسوریازیس نتیجه روند تقسیم سلول های پوست با سرعت بالا است، به طور معمول ، سلول های پوست در اعماق پوست رشد می کنند و به آرامی به سطح بالا می روند. در نهایت ، آنها سقوط می کنند. چرخه زندگی معمول سلولهای پوستی چهار هفته تا ۱ ماه است اما در افراد مبتلا به این بیماری، این روند تولید ممکن است فقط در طی چند روز اتفاق بیفتد. به همین دلیل ، سلول های پوستی فرصت ندارند از بین بروند. این تولید بیش از حد سریع منجر به تجمع سلول های پوستی می شود.

پسوریازیس

این بیماری به طور معمول در مفاصل ، از جمله آرنج و زانو ایجاد می شود، با این حال باز هم امکان ایجاد شدن آن در نقاط دیگری از بدن هست، از جمله:

  • دست ها
  • پا
  • گردن
  • پوست سر
  • صورت
پسوریازیس

انواع کمتر شایع پسوریازیس بر ناخن ها ، دهان و اطراف دستگاه تناسلی تأثیر می گذارد.

طبق یک مطالعه ، حدود 7.4 میلیون آمریکایی به این بیماری مبتلا هستند. این بیماری معمولا با چندین بیماری زمینه ای دیگر همراه است ، از جمله :

  • دیابت نوع 2
  • بیماری التهابی روده
  • بیماری قلبی
  • آرتریت پسوریازیس
  • اضطراب
  • افسردگی

انواع مختلف پسوریازیس کدام اند

پنج نوع پسوریازیس وجود دارد:

پسوریازیس پلاکی

پسوریازیس پلاک متداول ترین نوع این بیماری است.
آکادمی پوست آمریکا (AAD) تخمین می زند که حدود 80 درصد افراد مبتلا به این بیماری پسوریازیس پلاک دارند؛ پسوریاز پلاکی باعث ایجاد لکه های قرمز و ملتهبی می شود که مناطقی از پوست را می پوشاند. این تکه ها غالباً با مقیاس ها یا پلاک های نقره ای مایل به سفید پوشانده می شوند. این پلاک ها معمولاً در آرنج ، زانو و پوست سر دیده می شوند.

پسوریازیس گوتات

پسوریازیس گوتات در کودکان شایع تر است. این نوع پسوریازیس باعث ایجاد لکه ها-ی کوچک صورتی می شود. شایعترین مکانهای پسوریازیس گوتات شامل تنه ، بازوها و پاها است. این لکه ها به ندرت مانند پسوریازیس پلاک ضخیم یا برجسته هستند.

پسوریازیس پوسچولار

پسوریازیس پوسچولار در بزرگسالان بیشتر دیده می شود.این نوع باعث ایجاد تاول های سفید و چرکی و نواحی گسترده ای از پوست قرمز و ملتهب می شود. پسوریازیس پوسچولار به طور معمول در نواحی کوچکتری از بدن مانند دست ها یا پاها قرار دارد ، اما می تواند به طور گسترده ای گسترش یابد.

پسوریازیس معکوس

پسوریازیس معکوس باعث ایجاد مناطق روشن پوست قرمز ، براق و ملتهب می شود. تکه های پسوریازیس معکوس در زیر بغل یا سینه ها ، در کشاله ران یا اطراف چین و چروک در اندام تناسلی ایجاد می شوند.

پسوریازیس اریتودرمیک

پسوریازیس اریتودرمیک نوعی پسوریازیس شدید و بسیار نادر است.
این نوع از این بیماری غالباً قسمتهای بزرگی از بدن را به صورت همزمان در بر می گیرد به طوریکه پوست تقریباً آفتاب سوخته به نظر می رسد، غیر معمول نیست که فرد مبتلا به این نوع پسوریازیس دچار تب شود
این نوع از پسوریازیس می تواند زندگی فرد را تهدید کند ، بنابراین افراد مبتلا باید بلافاصله به پزشک مراجعه کنند.

علائم پسوریازیس چیست ؟

علائم این بیماری در افراد مختلف متفاوت است و به نوع Psoriasis بستگی دارد. نواحی این بیماری می توانند به اندازه چند پوسته پوست سر یا آرنج باشند، یا قسمت اعظم بدن را بپوشانند، اما شایعترین علائم پسوریازیس پلاک که شایع ترین نوع این بیماری است عبارتند از:

  1. لکه های قرمز ، برجسته ، ملتهب پوست
  2. پلاک های نقره ای مایل به سفید روی تکه های قرمز
  3. پوست خشک که ممکن است ترک بخورد و خونریزی کند
  4. درد در اطراف تکه ها
  5. احساس خارش و سوزش در اطراف تکه ها
  6. ناخن های ضخیم و حفره دار
  7. مفاصل دردناک و متورم
پسوریازیس

بیشتر افراد مبتلا به این بیماری “چرخه” علائم را پشت سر می گذارند. این بیماری ممکن است علائم شدیدی را برای چند روز یا چند هفته ایجاد کند و سپس علائم برطرف شده و تقریباً قابل مشاهده نباشد اما پس از آن ، در عرض چند هفته پسوریازیس بدتر شود و شرایط ممکن است دوباره بد شود.

آیا پسوریازیس مسری است؟

این بیماری پوستی مسری نیست، این بیماری نمیتواند از شخصی به شخص دیگری منتقل شود. لمس کردن ضایعه پسوریازیس باعث ایجاد این بیماری نمی شود.

پسوریازیس

علت پسوریازیس چیست؟

علت به وجود آمدن این بیماری مشخص نیست؛ با این حال ، به لطف دهه ها تحقیق، پزشکان تصوری کلی از دو عامل اساسی دارند؛ ژنتیک و سیستم ایمنی بدن.

سیستم ایمنی

پسوریازیس یک بیماری خود ایمنی است. شرایط خود ایمنی نتیجه حمله بدن به خود است. در مورد این بیماری، گلبول های سفید خون معروف به سلول های T به اشتباه سلول های پوست را مورد حمله قرار می دهند.
در یک بدن معمولی ، گلبول های سفید برای حمله و از بین بردن باکتری های مهاجم و مبارزه با عفونت ها مستقر می شوند. این حمله اشتباه باعث می شود روند تولید سلول های پوستی بیش از حد به مصرف برسد. تولید سلولهای پوستی با سرعت بالا باعث رشد سریع سلولهای جدید پوست می شود. آنها به سطح پوست رانده می شوند ، در آنجا جمع می شوند. این منجر به پلاک هایی می شود که بیشتر با این بیماری مرتبط هستند. حمله به سلولهای پوستی همچنین باعث ایجاد مناطق قرمز و ملتهب پوست می شود

ژنتیک

برخی از افراد ژن هایی را به ارث می برند که احتمال ابتلا به این بیماری را در آنها بیشتر می کند. اگر یکی از اعضای خانواده شما مبتلا به بیماری پوستی باشد ، خطر ابتلا به این بیماری برای شما بیشتر است، طبق بنیاد ملی پسوریازیس (NPF) تقریباً 2 تا 3 درصد از افراد مبتلا به این ژن دچار این بیماری می شوند.

تشخیص بیماری پوستی Psoriasis

برای تشخیص این بیماری ممکن است دو آزمایش یا معاینه لازم باشد.

معاینه ی جسمی

اکثر پزشکان با یک معاینه بدنی ساده قادر به تشخیص هستند. علائم این بیماری به طور معمول مشهود است و از سایر بیماری ها که ممکن است علائم مشابه ایجاد کند ، تشخیص داده می شود.
در طی این معاینه ، حتماً تمام زمینه های نگرانی را به پزشک خود نشان دهید. علاوه بر این ، اگر اعضای خانواده این بیماری را دارند ، به پزشک خود اطلاع دهید.

نمونه برداری

اگر علائم مشخص نیست یا اگر پزشک می خواهد تشخیص افتراقی آنها را تأیید کند ، ممکن است نمونه کوچکی از پوست را بردارد. این به عنوان نمونه برداری شناخته می شود.
پوست به آزمایشگاه ارسال می شود و در آنجا با میکروسکوپ بررسی می شود. این معاینه می تواند نوع این بیماری را تشخیص دهد. همچنین می تواند سایر اختلالات یا عفونت های احتمالی را رد کند. بیشتر نمونه برداری ها در روز ملاقات در مطب پزشک انجام می شود. پزشک احتمالاً داروی بی حس کننده محلی را تزریق می کند تا بیوپسی درد کمتری داشته باشد. سپس آنها نمونه برداری را برای تجزیه و تحلیل به آزمایشگاه می فرستند.

Referenc

Medically reviewed by Debra Sullivan, Ph.D., MSN, R.N., CNE, COI — Written by Kimberly Holland — Updated on June 30, 2020

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *