چسب زخم الکترونیکی با قابلیت جذب شدن و تسریع فرایند بهبود زخم !!

پانسمان الکترونیک قابل جذب

فهرست مطلب

با پیشرفت روز افزون علم و تکنولوژی دانشمندان توانستند چسب زخم الکترونیکی بسازند! این نوع پانسمان زخم روند بهبود را به طرز شگفت انگیزی سرعت می‌بخشد.

این پانسمان علاوه بر بهبود زخم نقش دیگری هم ایفا می‌کند به طوری که توانایی اتصال به شبکه بی‌سیم برای مخابره وضعیت زخم است؛ طبق گفته این پژوهشگران این پانسمان می‌تواند خیلی سریع به تولید انبوه رسیده و برای مصارف بهداشتی در اختیار مردم قرارگیرد، این محصول امکان عرضه تجاری با قیمت مناسب را دارد.

محققان دانشگاه نورث وسترن در ایالات متحده، ادعا دارند که چسب زخم الکترونیک از مواد کاملاً قابل‌جذب تشکیل شده است و می‌تواند به‌شکل طبیعی پس از اتمام فرایند ترمیم زخم، تجزیه شود؛ درنتیجه هیچ آسیبی به بافت وارد نخواهد شد.

اگرچه توجه های بسیاری به این محصول معطوف شده، اما در حقیقت فناوری چندان جدیدی محصوب نمی‌شود. تلاش های قبلی در این حوزه به ساخت محصولاتی با قابلیت کشتن باکتری ها و جلوگیری از عفونت منتهی شده بود. اما برای اولین بار است که با نمونه ای قابل جذب مواجه هستیم که می‌تواند فرایند ترمیم را تا 30درصد تسریع کند. پانسمان زخم الکترونیک قابل جذب می‌تواند تاثیر چشمگیری روی بهبود کیفیت زندگی بیماران دیابتی و افرادی داشته باشد که با زخم هایی درگیر هستند که به کندی بهبود می‌یابد.

هنگامی که یک زخم روی پوست ایجاد می‌شود، بهترین راهکار این است که در سریع‌ترین زمان ممکن بسته شود تا احتمال عفونت کاهش پیدا کند. زخم‌های باز بیشتر در معرض عفونت قرار دارند و افراد مبتلا به برخی بیماری‌ها مثل دیابت، نه‌تنها در ترمیم سریع زخم مشکل دارند، بلکه بروز و درمان عفونت‌های ناشی از زخم در آن‌ها با مشکلات بیشتری همراه است. چسب زخم الکترونیک موردبحث، می‌تواند درمانی اقتصادی با امکان استفاده آسان برای چنین افرادی باشد که ترمیم بهینه و آسان‌تر زخم را فراهم می‌سازد و خطر عفونت را کاهش می‌دهد.

عملکرد چسب زخم الکترونیکی

این محصول بدون باتری و به‌شکل بی‌سیم کار می‌کند، می‌تواند به‌راحتی روی بافت‌های نرم قرار بگیرد و از دو الکترود تشکیل شده است که یکی از آن‌ها روی محل زخم و دیگری روی بافت سالم اطراف می‌نشیند. در انتهای دیگر دستگاه، یک سیم‌پیچ برای تأمین انرژی در نظر گرفته شده است و یک مدار ارتباطی بی‌سیم می‌تواند داده‌ها را در فواصل کوتاه مخابره کند. در طی آزمایش‌های صورت‌گرفته روی موش‌ها، نشان داده شده است که الکتروتراپی به مدت ۳۰ دقیقه در روز می‌تواند بهبود زخم‌ها را تا ۳۰ درصد سریع‌تر کند. با پایش بی‌سیم زخم هم امکان اندازه‌گیری مقاومت جریان الکتریکی وجود خواهد داشت و اگر مقدار جریان با گذشت زمان همچنان بالا باقی بماند، می‌تواند زنگ خطری برای عدم ترمیم مناسب زخم باشد.

پانسمان الکترونیک به چه صورت به درمان کمک می‌کند ؟

زخم‌ها هنگام ترمیم محیط مرطوبی را ایجاد می‌کنند که امکان هدایت الکتریکی را فراهم می‌سازند و مقاومت کمتری در مقایسه با پوست سالم دارند. اگر این رطوبت به‌مرور از بین نرود، چسب زخم الکترونیک می‌تواند متوجه بالا‌ماندن جریان و عدم ترمیم شود.

محققان از ماده مولیبدن برای ساخت این چسب استفاده کرده‌اند که درصورت ایجاد حالت نازک و ورقه‌ای از آن، می‌تواند به‌مرورزمان دچار فرایند تجزیه زیستی شود. شایان ذکر است که مولیبدن در ساخت نیمه‌رساناها و قطعات الکترونیک دیگر هم کاربرد دارد و حتی در مواد غذایی هم می‌توان آن را یافت. اعلام شده است که زمان مورد‌نیاز برای تجزیه الکترودهای ساخته‌شده از مولیبدن در چسب زخم الکترونیک حدود ۶ ماه خواهد بود.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *