همه چیز در مورد پلاسمای غنی از پلاکت یا PRP

پلاکت درمانی,prp,پی ار پی

فهرست مطلب

PRP چیست ؟

پلاسمای غنی از پلاکت یا PRP ماده ای است که تصور می شود در هنگام تزریق باعث بهبودی می شود، پلاسما یکی از اجزای خون شما است که شامل “فاکتورهای” خاص یا پروتئین هایی است که به لخته شدن خون کمک می کنند؛ همچنین حاوی پروتئین هایی است که از رشد سلول پشتیبانی می کنند؛ محققان با جداسازی پلاسما از خون و متراکم کردن آن، PRP تولید کرده اند.

باور بر این است که تزریق PRP در بافت های آسیب دیده بدن شما را برای رشد سلول های جدید و سالم تحریک می کند و باعث بهبودی می شود، از آنجا که فاکتورهای رشد بافت در تزریق رشد آماده شده بیشتر متمرکز هستند، محققان فکر می کنند که بافت های بدن ممکن است سریعتر بهبود یابند.

این درمان به طور قطعی اثبات نشده است، همچنین توسط اداره غذا و داروی ایالات متحده به عنوان درمانی تأیید نشده است، با این حال شناخته شده است که ورزشکاران مشهوری مانند تایگر وودز و رافائل نادال، ستاره تنیس، از این تزریقات برای کمک به بهبود آسیب ها استفاده می کنند.

اهداف تزریق PRP چیست ؟

محققان در حال آزمایش تزریق PRP در چندین برنامه هستند، نمونه هایی از این موارد عبارتند از:

ریزش مو

پزشکان برای تقویت رشد مو و جلوگیری از ریزش مو، PRP را به پوست سر تزریق کرده اند. طبق researchTrusted Source از سال 2014 تزریق PRP در درمان آلوپسی آندروژنیک که به طاسی الگوی مردانه نیز معروف است، موثر است.

آسیب های تاندون

تاندون ها نوارهای بافتی ضخیم و ضخیمی هستند که عضله را به استخوان متصل می کنند، آنها معمولاً پس از آسیب دیدگی بهبود می یابند. پزشکان از تزریق PRP برای درمان مشکلات مزمن تاندون مانند آرنج تنیس، تاندونیت آشیل در مچ پا و زانوی جهنده یا درد در تاندون کشکک زانو استفاده کرده اند.

آسیب های حاد

پزشکان از تزریق PRP برای درمان آسیب های حاد ورزشی مانند عضلات همسترینگ کشیده یا پیچ خوردگی زانو استفاده کرده اند.

ترمیم پس از جراحی

گاهی پزشکان از تزریق PRP پس از جراحی برای ترمیم تاندون پاره شده (مانند تاندون روتاتور کاف در شانه) یا رباط ها (مانند رباط صلیبی قدامی یا ACL) استفاده می کنند.

آرتروز

پزشکان به زانو افراد مبتلا به آرتروز PRP تزریق کرده اند، مطالعه 2015 Trust Source نشان داد که تزریق PRP برای درمان آرتروز از تزریق هیالورونیک اسید (یک روش درمانی سنتی) موثر تر است، با این حال، این محاکمه یک گروه کوچک متشکل از 160 نفر بود، بنابراین برای اینکه نتیجه گیری قطعی شود  آزمایشات بیشتری لازم است.

لازم به ذکر است که هیچ یک از این کاربردها به طور قطعی برای ارائه نتایج اثبات نشده اند.

چگونه برای تزریق PRP آماده شویم ؟

به طور کلی، چند مرحله برای آماده سازی برای تزریق PRP وجود ندارد.
با این حال، PRP می تواند به روش های مختلف تزریق شود.
به عنوان مثال، گاهی اوقات محلول لیدوکائین بی حس کننده موضعی قبل از تزریق روی پوست سر شما اسپری می شود برای استفاده از این مورد ممکن است مجبور باشید زودتر به جلسه درمان برسید.

در مواقع دیگر، بی حسی موضعی با PRP مخلوط می شود تا هرگونه ناراحتی را کاهش دهد. بعضی اوقات، پزشک در حین جراحی PRP تزریق یا اعمال می کند. در این حالت، آمادگی برای تزریق PRP شامل پیروی از توصیه های جراح برای پیشگیری از بارداری است.

 

فرآیند تزریق PRP

یک فرآیند تزریق PRP معمولی به این شکل است :

یک متخصص مراقبت های بهداشتی نمونه ای از خون شما را می کشد مقدار نمونه به محل تزریق PRP بستگی دارد؛ به عنوان مثال، مقدار خون مصرف شده برای تزریق به پوست سر برای یک مطالعه منبع معتبر 20 میلی لیتر بود. این مقدار کمی بیشتر از یک قاشق چایخوری است.
خون درون سانتریفیوژ قرار می گیرد. این دستگاهی است که به سرعت دور خود می چرخد و باعث جدا شدن اجزای خون می شود. روند جداسازی حدود 15 دقیقه طول می کشد.
یک تکنسین، پلاسمای جدا شده را گرفته و آن را برای تزریق در ناحیه آسیب دیده آماده می کند.

پزشکان غالباً از تصویربرداری مانند سونوگرافی برای تعیین نقاط خاص برای تزریق مانند تاندون استفاده می کنند، سپس پزشک شما PRP را در ناحیه آسیب دیده تزریق می کند.

طبق گفته Emory Healthcare، این روند معمولاً حدود یک ساعت طول می کشد.

عوارض جانبی احتمالی PRP چیست؟

از آنجا که PRP شامل تزریق ماده ای به پوست است، عوارض جانبی بالقوه ای وجود دارد. PRP اتولوگ است ، به این معنی که حاوی موادی است که مستقیماً از بدن شما می آیند. این خطرات مربوط به واکنش آلرژیک را که می تواند در اثر تزریق داروهای دیگر مانند کورتیزون یا اسید هیالورونیک ایجاد شود ، کاهش می دهد.

با این حال ، عوارض ناشی از تزریق وجود دارد ، از جمله
  • عفونت
  • آسیب های عصبی
  • درد در محل تزریق
  • آسیب بافتی

شما باید در مورد این خطرات احتمالی با پزشک خود صحبت کنید ، و همچنین در مورد اقدامات پزشک برای به حداقل رساندن این خطرات صحبت کنید.
زمان بهبودی پس از تزریق PRP چقدر است؟
هنگامی که به دنبال آسیب دیدگی PRP تزریق می شود ، ممکن است پزشک توصیه کند که به منطقه آسیب دیده استراحت دهید. با این حال ، این توصیه ها بیشتر مربوط به آسیب و کمتر مربوط به تزریق PRP است. بیشتر افراد می توانند به دنبال تزریق PRP به فعالیت های روزمره خود ادامه دهند.
از آنجا که تزریق PRP به منظور بهبود یا رشد صورت می گیرد ، ممکن است تفاوت فوری پس از دریافت آمپول مشاهده نکنید. با این حال ، در طی چند هفته یا چند ماه ، ممکن است مشاهده کنید که این منطقه با سرعت بیشتری بهبود می یابد یا موهای شما بیشتر از آنچه که انتظار داشتید در صورت عدم تزریق PRP دریافت نکرده اید ، رشد می کند.

کلمات کلیدی : PRP . پ. . پی آر پی در ترمیم زخم , عوارض پی ار پی چیست , پلاسمای غنی از پلاکت , فاکتور های رشدی چیست , پی ار پی در ریزش مو , پی ار پی.در درمان زخم دیابتی , سانتریفیوژ و پلاکت درمانی , نقش پلاکت در تولید فاکتور های رشدی و …

 

References

1. Crovetti G., Martinelli G., Issi M., Barone M., Guizzardi M., Campanati B., Moroni M., Carabelli A. Platelet gel for healing cutaneous chronic wounds. Transfus. Apher. Sci. 2004;30:145–151. d
2. Theoret C. Tissue engineering in wound repair: The three “R”s—Repair, replace, regenerate.
3. Hassan W.U., Greiser U., Wang W. Role of adipose-derived stem cells in wound healing. Wound Repair Regen. 2014;22:313–325.
4. Teng M., Huang Y., Zhang H. Application of stems cells in wound Healing—An update. Wound Repair Regen. 2014;22:151–160

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *