فهرست مطلب

تست pcr چیست؟

این تست اخیرا برای تشخیص قطعی بیماری کرونا Covid-19 انجام می شود پیش تر برای تشخیص بیماری های عفونی و ویروسی ، باکتریایی و غیره انجام می شده است ، اساس انجام این تست بر کپی برداری از توالی های DNA و RNA نمونه مورد نظر صورت می پذیرد
از تست PCR برای تشخیص بیماری های مانند:

  • بیماری های خونی
  • بیماری های ژنتیکی
  • بیماری تالاسمی
  • آنمی سایکلسل
  • سیستیک فیدروزیست استفاده می شود.

نحوه انجام تست

برای انجام PCR میتوان از نمونه هایی مانند بافت ها مایعات بدن کمک گرفت و حتما لازم نیست که نمونه تازه باشد به این معنی که اگر نمونه در مننزل یا مکانی غیر از آزمایشگاه گرفته شود به دلیل پایداری DNA و RNA اختلالی در جواب نمونه به وجود نمی آید.

روش نمونه گیری

در بیماران مبتلا به کرونا با استفاده از یک سواپ (وسیله ای پلاستیکی بلند که روی آن یک تکه پنبه تعبیه شده است) در حالتی که سر بیمار کاملا به عقب قرار دارد سواپ را از طریق بینی وارد مجرای حلق میکنند و به صورت دورانی از سطح مخاط نمونه برداری صورت میگیرد همچنین از راه دهان نیز نمونه گیری انجام میشود ، که در این حالت هم از حلق و ابتدای نای نمونه برداری انجام می شود.

تست PCR

عوارض

این تست معمولا عارضه جدی ای ندارد اما در افرادی که دارو های رقیق کننده خون مانند هپارین و وارفارین مصرف میکنند بهتر است با احتیاط انجام شود تا از خون ریزی پیشگیری شود.

تفاوت PCR و کشت

Pcr بر کشت برتری دارد زیرا نمونه ها حداقل 24 ساعت تا چندین هفته طول میکشد تا جواب مثبت شود و اگر بیمار آنتی بیتویک مصرف کرده باشد ممکن است جواب کشت منفی شود.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *