سوختگی الکتریکی

فهرست مطلب

سوختگی الکتریکی

بررسی اجمالی شوک الکتریکی؛ شوک الکتریکی هنگامی رخ می دهد که فرد با یک منبع انرژی الکتریکی تماس پیدا کند ، انرژی الکتریکی از طریق بخشی از بدن جریان می یابد و باعث شوک می شود، قرار گرفتن در معرض انرژی الکتریکی ممکن است هیچ صدمه ای نداشته باشد یا منجر به آسیب یا مرگ شود.

 سوختگی شایعترین آسیب در اثر برق گرفتگی است

 علل شوک الکتریکی

نوجوانان و بزرگسالان به دلیل کنجکاوی های شیطنت آمیز معمولا در معرض جریان فشار قوی برق در حین کار قرار می گیرند. سالانه حدود 1000 نفر در ایالات متحده در اثر برق گرفتگی می میرند.  بیشتر این مرگ ها مربوط به آسیب های حین کار است، برخی متغیر ها نشان می دهند که در صورت مواجهه چه مقدار آسیب به بدن می رسد.

 این متغیرها شامل

  • نوع جریان (AC) یا (DC)
  • مقدار جریان (تعیین شده توسط ولتاژ منبع و مقاومت بافتهای درگیر)
  • مسیری است که الکتریسیته از بدن عبور می کند

برق ولتاژ پایین (کمتر از 500 ولت) به طور معمول آسیب قابل توجهی به انسان وارد نمی کند، قرار گرفتن در معرض برق فشار قوی (بیش از 500 ولت) احتمال آسیب جدی دارد.

اگر می خواهید به شخصی که شوک ولتاژ بالا داشته است کمک کنید ، باید بسیار مراقب باشید که دومین قربانی برق گرفتگی مشابه نشوید؛ اگر یک خط فشار قوی روی زمین افتاده باشد ، ممکن است یک دایره جریان از نوک خط پخش شود. بهترین کار برای  شما این است که با ۱۱۵ تماس بگیرید.

قربانی ای که از ارتفاع سقوط کرده یا دچار شوک شدیدی شده است ، ممکن است از ناحیه گردن آسیب جدی ببیند  و باید حین جابجایی مصدوم نکات ایمنی حفظ گردن و پیشگیری از آسیب نخاعی انجام شود.

کودکان اغلب از طریق برق گرفتگی آسیب جدی نمی بینند، آنها در اثر ولتاژ کم (110-220 ولت) موجود در جریان معمولی خانگی مستعد شوک هستند. در کودکان 12 ساله و کوچکتر ، در یک مطالعه انجام شده نشان داده شد که سیم های الکتریکی و سیم های الکترونیکی لوازم خانگی باعث بیش از 63٪ آسیب دیدگی شده است.

علائم شوک الکتریکی

  1. ممکن است فردی که دچار شوک الکتریکی شده است علایم بسیار کمی از جراحت داشته باشد و یا دچار سوختگی شدید باشد.  حتی این امکان وجود دارد که فرد دچار ایست قلبی شود.
  2. سوختگی معمولاً در نقاط تماس با منبع الکتریکی و زمین بسیار شدید است.  دست ها ، پاشنه ها و سر از نقاط مشترک تماس هستند.
  3. علاوه بر سوختگی ، اگر فرد با انقباض شدید عضلانی از منبع برق جدا شده باشد ، آسیب های دیگر نیز ممکن است ایجاد شده باشند.  باید  احتمال آسیب ستون فقرات در نظر گرفته شود.  فرد ممکن است صدمات درونی نیز در فرد وجو داشته باشد خصوصاً اگر دچار تنگی نفس ، درد قفسه سینه یا درد شکم شود.
  4. درد در یک دست یا پا یا تغییر شکل بخشی از بدن ممکن است نشان دهنده شکستگی احتمالی  استخوان ها بر اثر برق گرفتگی باشد.
  5. در کودکان ، سوختگی الکتریکی دهان معمولا در اثر گاز گرفتن سیم برق به صورت سوختگی روی لب ظاهر می شود.  این منطقه دارای ظاهری قرمز و تیره و زغالی رنگ می شود.

 چه زمانی باید به دنبال مراقبت های پزشکی باشیم

 برای شوک ولتاژ بالا ، از بخش اورژانس بیمارستان کمک بگیرید.  به دنبال شوک ولتاژ پایین ، به دلایل زیر با پزشک تماس بگیرید:

  • بیش از 5 سال از آخرین آمپول کزاز شما گذشته باشد.
  • سوختگی هایی که به خوبی بهبود نمی یابند
  • با افزایش قرمزی ، زخم یا  ترشحات چرکی در ناحیه
  • هرگونه شوک الکتریکی در یک زن باردار

فردی که با ولتاژ بالا (500 ولت یا بیشتر) دچار شوک الکتریکی شده است باید در بخش اورژانس تحت نظر باشد .  دریافت مراقبت های پیش بیمارستانی که معمولاً از طریق تماس با ۱۱۵ انجام می شود حیاتی است.

به دنبال شوک ولتاژ پایین ، جهت نگرانی های زیر به بخش اورژانس مراجعه کنید

  • هرگونه سوختگی قابل توجه در پوست
  • هر گونه بیهوشی
  • هرگونه بی حسی ، گزگز ، فلج ، بینایی ، شنوایی یا گفتار
  • گیجی
  • مشکل تنفس
  • تشنج
  • اگر بیش از 20 هفته از بارداری تان می گذرد ، و دچار شوک الکتریکی شده ایید.

آزمایشات و تشخیص ها

در بخش اورژانس ، عامل اصلی نگرانی ها این است که تشخیص درست داده شود و اینکه  آیا آسیب دیدگی قابل توجهی وجود دارد یا خیر.  صدمات ممکن است از طریق برق یا در اثر پرتاب شدن از منبع الکتریکی به عضلات ، قلب یا مغز وارد شود.

 پزشک ممکن است بسته به سابقه و معاینه بدنی آزمایشات مختلفی را تجویز کند.  آزمایشات ممکن است شامل هر یک از موارد زیر باشد:

  • نوار قلب برای بررسی وضعیت قلبی
  • آزمایش خون ( CBC )
  • آزمایش خون یا ادرار و یا هر دو برای بررسی آنزیم  های عضلانی (نشان دهنده آسیب قابل توجه عضله است)
  • اشعه ایکس برای بررسی  شکستگی یا دررفتگی ، که هر دو ممکن است در اثر برق گرفتگی نزدیک ایجاد شوند
  • سی تی اسکن

 خودمراقبتی درمان شوک الکتریکی در خانه

شوک های کوتاه ولتاژ پایین  منجر به بروز علائم یا سوختگی پوست نمی شود و نیازی به مراقبت های تخصصی ندارند .  برای هرگونه شوک فشار بالا و فشار قوی  یا هر شوک منجر به سوختگی باید در بخش های اورژانس مراقبت به عمل آید.  پزشک باید سوختگی  الکتریکی در دهان کودک را ارزیابی کند.

درمان پزشکی

درمان به شدت سوختگی یا ماهیت سایر آسیب های یافت شده بستگی دارد.

 سوختگی الکتریکی بر اساس میزان آسیب و شدت آن درمان می شود.

  1. سوختگی جزئی ممکن است با پماد و پانسمان آنتی بیوتیکی موضعی درمان شود.
  2. سوختگی شدیدتر ممکن است نیاز به جراحی برای پاکسازی زخم ها یا حتی پیوند پوست داشته باشد.
  3. سوختگی شدید روی بازوها ، پاها یا دست ها ممکن است نیاز به جراحی برای از بین بردن عضله آسیب دیده یا حتی قطع عضو داشته باشد.

سایر آسیب ها ممکن است نیاز به درمان داشته باشند.

  1. آسیب دیدگی چشم ممکن است نیاز به معاینه و درمان توسط چشم پزشک ، متخصص چشم داشته باشد.
  2. شکستگی استخوان ها برای تثبیت استخوان ها نیاز به آتل ، ریخته گری یا جراحی دارد.
  3. آسیب های داخلی ممکن است نیاز به مشاهده یا جراحی داشته باشد.

 

References

Gentges J, Schieche C. Electrical injuries in the emergency department: an evidence-based review. Emerg Med Pract. 2018 Nov;20(11):1-20.

Brandão C, Vaz M, Brito IM, Ferreira B, Meireles R, Ramos S, Cabral L. Electrical burns: a retrospective analysis over a 10-year period. Ann Burns Fire Disasters. 2017 Dec 31;30(4):268-271.

Gentges J, Schieche C, Nusbaum J, Gupta N. Points & Pearls: Electrical injuries in the emergency department: an evidence-based review. Emerg Med Pract. 2018 Nov 01;20(Suppl 11):1-2

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *