گزارش یک مورد درمان زخم سوختگی با آب جوش کودک سه ساله

فهرست مطلب

سوختگی با آب جوش چیست؟

اگر تا به حال یک فنجان قهوه داغ نوشیده اید یا ظروف را با آب گرم شسته اید، ممکن است دچار سوختگی آب گرم شده باشید. بسیاری از سوختگی ها در اثر گرمای خشک ناشی از آتش سوزی، آهن داغ یا اجاق گاز ایجاد می شود. سوختگی ناشی از مواد مرطوب – مانند بخار یا آب داغ – سوختگی اسکالد نامیده می شود.

بر اساس اعلام انجمن سوختگی امریکا ، سالانه بیش از 500000 سوختگی سوختگی در ایالات متحده اتفاق می افتد. کودکان زیر 5 سال و بزرگترهای بالای 65 سال بیشتر در معرض خطر این سوختگی ها هستند.
سوختن با آب گرم می تواند باعث ایجاد درد و آسیب به پوست در اثر حرارت مرطوب یا بخار آن شود. این نوع سوختگی می تواند خطرناک باشد زیرا بافت ها و سلول ها را از بین می برد. بدن حتی ممکن است از گرما دچار شوک شود. در موارد جدی تر، این سوختگی ها می توانند حیات فرد را مورد تهدید قرار دهند.

بررسی بیمار

بیمار یک کودک ۳ ساله که حین بازی بر اثر ریخته شدن آب جوش دچار سوختگی شده است، بیماری زمینه ای خاصی ندارد و رشد کودک به صورت طبیعی می باشد.

شروع درمان

جلسه اول

  • ابتدا تمام اجزای سوختگی به طور کامل مورد بررسی قرار گرفت
  • سوختگی در نواحی ساعد و بازوی دست راست و قسمت راست صورت , دور چشم ها روی گونه راست روی بینی و حدودی از قسمت چپ صورت و بالای چشم وجود دارد.
  • سایز زخم بر روی ساعد و بازو ۳ عدد می باشد که در ابعاد ( ۳۳ ) هستند. سایز زخم صورت در ابعاد (۱۱۱۰ )
  • درصد سوختگی بر حسب معیار کف دست انداره گیری شد و برابر ۱۵ درصد بود.

روش درمان

  1. ابتدا صورت بیمار با آب و شامپو بچه به طور کامل شستشو داده شد.
  2. پس از تمیز شدن صورت و برداشتن مواد به جای مانده با یک سرنگ 2 سی سی تاول هارا به دلیل عفونی بودن مایع سروزی تخلیه کردیم.
  3. به آرامی روی قسمت های سوختگی گاز استریل کشیده و زخم کاملا تمیز گردید.
  4. در جلسه اول به دلیل محدودیت در مصرف نقره در اطفال تنها از پماد حاوی گاز اوزون استفاده کرده و پانسمان ثانویه استفاده نشد.

جلسه دوم درمان (سوختگی با آب جوش کودک)

در جلسه دوم طبق روال جلسه اول زخم را به خوبی شستشو داده ( آب و شامپو بچه ) و سپس مجدد زخم را با پانسمان حاوی اوزون و گاز وازلینه پانسمان کردیم.

جلسه سوم

  • در جلسه سوم اسکار های جزیی در سطح زخم بود که کاملا برداشته شد و مجدد با پماد حاوی اوزون و ریبون سوربکت پانسمان انجام شد.
  • به جهت اینکه پانسمان های آنتی باکتریال سوربکت به سطح زخم نمی چسبند معمولا پانسمان های مناسبی در سوختگی اطفال هستند.
  • پس از 22 روز درمان با روش گفته شده زخم های صورت به طور کامل بهبود یافته و تنها زخم های قسمت جلویی بازو و ساعد باقی ماند که در این مرحله از پماد های سیکالفیت و اوزولیو استفاده کردیم.
  • در نهایت زخم کاملا بهبود یافته و کمترین اسکار و جای سوختگی مشاهده می شود که از نظر بالینی بسیار قابل قبول است.

ضمنا کلیه اسناد مربوط به درمانگر رضا شفیعی می باشد و با رضایت کامل والدین کودک منتشر شده و هر گونه سوء استفاده پیگرد قانونی دارد.

۲ thoughts on “گزارش یک مورد درمان زخم سوختگی با آب جوش کودک سه ساله

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *