زخم های وریدی (سیاهرگی) پا چیست؟

زخم های وریدی (سیاهرگی) پا چیست؟

فهرست مطلب

زخم های وریدی شایع ترین نوع زخم ها در اندام تحتانی هستند، که بیش از نیمی از موارد زخم را تشکیل می دهند. زخم وریدی معمولا به عنوان جراحت یا زخم پوست ظاهر می شود،منجر به تجزیه سلول های اطراف و لایه های بافت می شود.

علل ایجاد زخم های وریدی پا

زخم های وریدی پا زمانی رخ می دهد که دریچه های یک طرفه رگ ها قادر به حفظ جریان خون به سمت قلب و جلوگیری از جریان برگشتی نیستند. این مشکل با جریان خون به عنوان نارسایی وریدی شناخته شده است. سیستم وریدی در اندام تحتانی شامل رگ های عمقی، سطحی و عمیق است. جایی که رگ های عمیق بین عضلات، رگ های سطحی در لایه های بالا درست زیر پوست قرار دارند و رگ های عمیق بین دو طرف قرار دارند، و دو نوع دیگر رگ ها را به هم وصل می کنند. در دریچه های آسیب دیده، خون درون رگها ذخیره و جمع می شود و فشار ایجاد می کند که از مواد مغذی و اکسیژن موجود در خون جلوگیری می کند تا به بافت بدن منتقل شود. در نهایت، بافت تجزیه می شود و زخم را تشکیل می دهد.

نشانه ها و علائم

اندام های پایینی شایع ترین محل های زخم وریدی، به ویژه در ناحیه داخلی مچ پا و پاها هستند. نشانه ای از مشکل بالقوه می تواند هنگامی که پوست شروع به تبدیل رنگ قهوه ای بنفش (نشان دهنده ی جمع آوری خون در رگ ها) و تورم پاها می کند شناسایی شود. در حالی که زخم معمولا بدون درد است، بافت اطراف آن می تواند خشک شود، خارش دار و ضخیم شود، یا ممکن است آلوده شود؛در این صورت، یک بوی بد را منتشر می کند و چرک می تواند از آن خارج شود.

پیشگیری از زخم های وریدی پا

برای کمک به پیشگیری از زخم های وریدی، این اقدامات ممکن است انجام شود:

  • اجتناب از مدت طولانی ایستاده یا نشستن
  • پاها را تا بالای قلب بالا ببرید و از تا حد امکان جوراب واریس استفاده کنید.
  • حفظ یک شیوه زندگی سالم که شامل ورزش منظم متوسط، رژیم سالم (کم چربی، غنی از میوه ها و سبزیجات) و کاهش وزن در صورت اضافه وزن است.
  •  سیگار را ترک کنید، مصرف الکل را کاهش دهید و سعی کنید فعال باقی بمانید.
  • اندام های پایینی را روزانه بازرسی کنید و هر گونه تغییر رنگ و یا ترک در پوست را نگاه کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *